Top
CHOOSE YOUR EXPERIENCES
Explore and Taste Chania Walking Tour
Από την εταιρεία Chania Walking Tours

Διάρκεια: 3.5 ώρες

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • Ειδικός Οδηγός τροφίμων
  • Δοκιμή/Δειγματοληψία τροφίμων και ποτών
  • Φυλλάδιο εκδρομής

Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει:

  • Γεύμα ή δείπνο
  • Παραλαβή και αποβίβαση από το ξενοδοχείο
  • Φιλοδωρήματα (τα ποσοστά στην Ελλάδα είναι περίπου 10% του κόστους υπηρεσίας)

Η πλήρης περιγραφή θα σας αποσταλεί κατά την κράτηση.

Κωδικός Εκδρομής: CH6

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ
Ετοιμαστείτε για μια εκπληκτική μέρα στον παράδεισο και μια μεγάλη περιπέτεια για όλη την οικογένεια! Αυτή η εκδρομή θα σας ταξιδέψει στο δυτικό κομμάτι του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, δυτικά της Κισσάμου και βόρεια του πανέμορφου χωριού Καλυβιανή, απλώνεται η εντυπωσιακή χερσόνησος της Γραμβούσας. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Κισσάμου, θα φτάσουμε στη Γραμβούσα όπου θα συναντήσουμε το αρχαίο ναυπηγείο Τερσανά καθώς και το γεωλογικό φαινόμενο της ανύψωσης της γης κατά 6 έως 9 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα  σύντομο ταξίδι με πλοίο στην υπέροχη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, μια ρηχή και θερμή λιμνοθάλασσα και ένα από τα ωραιότερα σημεία της Κρήτης. Εδώ οι επισκέπτες θα μπορούν να κολυμπήσουν στα φιλόξενα κρυστάλλινα νερά της Δυτικής Κρήτης και να κάνουν ηλιοθεραπεία στη λευκή αμμουδιά.
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
Αν θέλετε να ανακαλύψετε ένα μικρό νησάκι που καλύπτεται από αμμόλοφους και μικρά δέντρα, αμμώδεις παραλίες και τροπικά νερά, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τo Ελαφονήσι. Η περιοχή περιλαμβάνει μια από τις πιο εξωτικές παραλίες του νησιού και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, 76 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Το Ελαφονήσι, το οποίο προστατεύεται  βάσει του ευρωπαϊκού νόμου Natura 2000, είναι μια χερσόνησος που χωρίζεται σε δύο μέρη από το νερό και δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα ξεχωριστό νησί. Πριν φτάσουμε στο Ελαφονήσι, θα επισκεφθούμε το πολύ γνωστό Μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας. Κατά τη διάρκεια του γυρισμού, θα περάσουμε από το Έλος, ένα χωριό χτισμένο μέσα σε καταπράσινο τοπίο με καστανιές, πλατάνια και πολλά οπωροφόρα δέντρα. Εκεί, κάτω από τα πλατάνια θα δοκιμάσουμε μοναδικές τοπικές νοστιμιές.
ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Περπατείστε κατά μήκος του άγριου εδάφους του φαραγγιού της Σαμαριάς, το οποίο κόβει στη μέση το ασβεστολιθικό οροπέδιο και με μήκος 18 χιλιομέτρων θεωρείται το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Σε ένα σημείο του φαραγγιού τα τείχη απέχουν μόνο 3 μέτρα το ένα από το άλλο και είναι γνωστά ως «σιδερένιες κουρτίνες» με πλευρές ύψους μέχρι 100 πόδια. Η πεζοπορία ακολουθείται από μια σύντομη κρουαζιέρα γύρω από τη νότια ακτογραμμή του νησιού, και με στάση το μεσημέρι στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό των Σφακίων, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν σε μια από τις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες.

 

ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Αυτή η εκδρομή θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε μία μοναδική διαδρομή στη δυτική πλευρά του νησιού. Περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου, καθώς και στη γνωστή Λίμνη Κουρνά. Πρώτα θα περάσουμε τη οροσειρά Ίδα που περιλαμβάνει το ψηλότερο βουνό της Κρήτης, τον Ψηλορείτη (ύψος 2453 μ.). Στη συνέχεια, η περιήγησή μας θα μας οδηγήσει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Μια γραφική κρητική πόλη, τόσο χαρακτηριστική και μοναδική, που όμοιά της δεν συναντάται πουθενά αλλού στο νησί. Τα Χανιά είναι η επόμενη στάση μας και πρωτεύουσα του Νομού Χανίων. Το παλιό λιμάνι, όπου τα μικρά αλιευτικά σκάφη μπορούν να αγκυροβολήσουν, είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε έναν καφέ και να παρατηρήσετε τη ζωντάνια της πόλης. Επόμενη στάση είναι η λίμνη Κουρνά, η μόνη φυσική λίμνη γλυκών υδάτων στα Χανιά, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολάυσουν το γεύμα τους ανάμεσα στο ιδιαίτερο τοπίο.